Busreclame

Voorbeeld van reclame op een tram in Den Haag

 

Waarom busreclame?

Het meest opvallend in het openbaar vervoer zijn de voertuigen. U kunt deze geheel of gedeeltelijk laten bestickeren met uw reclameboodschap.

Uit onderzoek is gebleken dat bewegende reclame een hogere attentiewaarde heeft en beter wordt onthouden dan stationaire reclame. Uw advertentie op de bus wordt dus gezien!

U kunt ook adverteren in de voertuigen. De meeste bussen beschikken over lijsten op A3-formaat waar u posters in kunt laten plaatsen. In veel bussen kunt u uw reclameboodschap laten weergeven op digitale beeldschermen. Ook beschikken sommige voertuigen over bakjes voor reclamefolders of flyers.

 

Voertuigbestickering

Bij stads- en streekbussen kunt u behalve op de zijkanten of op het gehele voertuig ook adverteren op alleen de achterkant van de bus. Door te kiezen voor stadsbussen of voor streekbussen in één of meer regio's kunt u het bereik van uw busreclame bepalen.

 

Eén of meer voertuigen

U koopt het bestickeren meestal per voertuig, maar natuurlijk kunt u ook meerdere bussen laten voorzien van uw reclameboodschap. Een gecombineerde campagne op bus, tram en/of RandstadRail is ook mogelijk.

 

Informatieschermen in de bus

Steeds meer voertuigen beschikken over digitale beeldschermen; veel bussen zijn voorzien van 2 digitale schermen. Daarop wordt reisinformatie getoond, afgewisseld met commercials. Die commercials kunnen stilstaande beelden zijn, maar ook een korte videoclip (zonder geluid) is mogelijk.

 

A3 posters in bussen

De A3 posters in bussen zijn strategische reclameplekken. De posters hangen op ooghoogte zodat uw reclame-uiting duidelijk zichtbaar is.

Voorbeeld van een A3 reclameposter in een bus Voorbeeld van een A3 reclameposter in een bus Voorbeeld van een A3 reclameposter in een bus

 

Plukfolders en bakjes met reclamefolders of flyers

Voorbeeld van een folderbakje in een bus

 

Sommige voertuigen beschikken over bakjes voor reclamefolders of flyers, of u kunt bundeltjes plukfolders laten ophangen. De mogelijkheden hiervoor variëren per vervoersmaatschappij.

 

Beperkingen

Niet alle vormen van reclame zijn overal in Nederland mogelijk. Ook staan sommige vervoermaatschappijen reclame voor bepaalde onderwerpen (bijv. politieke partijen of religieuze organisaties) niet toe. Neem even contact op als u hier meer over wilt weten.

 

Wat kost busreclame?