Tramreclame

Voorbeeld van reclame op een tram in Den Haag

 

Waarom tramreclame?

Het meest opvallend in het openbaar vervoer zijn de voertuigen. U kunt deze geheel of gedeeltelijk laten bestickeren met uw reclameboodschap.

Uit onderzoek is gebleken dat bewegende reclame een hogere attentiewaarde heeft en beter wordt onthouden dan stationaire reclame. Uw advertentie op de tram wordt dus gezien!

U kunt ook adverteren in de voertuigen. De meeste trams beschikken over lijsten op A3-formaat waar u posters in kunt laten plaatsen. Ook beschikken sommige voertuigen over bakjes voor reclamefolders of flyers.

 

Voertuigbestickering

U kunt kiezen voor reclame-bestickering op de zijkanten van een voertuig, of een zgn. totaalreclame waarbij het gehele voertuig beplakt is.

In Den Haag (HTM) kunt u de rood-beige stadstrams en de voertuigen van RandstadRail van reclamebestickering laten voorzien. De nieuwe grijze stadstrams kunnen niet beplakt worden.
In Rotterdam (RET) en Amsterdam (GVB) kunnen de stadstrams beplakt worden, de metrovoertuigen niet.
In Utrecht (sneltram) is geen tramreclame mogelijk.

U koopt het bestickeren per voertuig, maar natuurlijk kunt u ook meerdere trams laten voorzien van uw reclameboodschap. Een gecombineerde campagne op tram, RandstadRail en/of bus is ook mogelijk.

A3 posters in tram en bus

De A3 posters in trams zijn strategische reclameplekken. De posters hangen op ooghoogte zodat uw reclame-uiting duidelijk zichtbaar is.

Voorbeeld van een A3 reclameposter in een bus Voorbeeld van een A3 reclameposter in een bus Voorbeeld van een A3 reclameposter in een bus

 

Plukfolders en bakjes met reclamefolders of flyers

Voorbeeld van een folderbakje in een bus

 

Sommige voertuigen beschikken over bakjes voor reclamefolders of flyers, of u kunt bundeltjes plukfolders laten ophangen. De mogelijkheden hiervoor variëren per vervoersmaatschappij.

 

 

Beperkingen

Niet alle vormen van reclame zijn overal in Nederland mogelijk. Ook staan sommige vervoermaatschappijen reclame voor bepaalde onderwerpen (bijv. politieke partijen of religieuze organisaties) niet toe. Neem even contact op als u hier meer over wilt weten.

Wat kost tramreclame?